Vişne Helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Helvası![]() 250 gr tereyağı 3 su bardağı un 500 gr vişne püresi 3 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Süslemek için Vişne taneleri Vişne helvası: Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun Vişne püresini ekleyip 10dakika pişirin ![]() Şekeri ilave edin Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın 15 dakikabu şekilde pişirin ![]() Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın Helva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin![]() Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın Vişne helvası artık hazır, afiyet olsun
|
|
|
|