![]() |
Vişne Helvası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
250 gr tereyağı 3 su bardağı un 500 gr vişne püresi 3 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Süslemek için Vişne taneleri Vişne helvası: Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin. Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Vişne püresini ekleyip 10 dakika pişirin. Şekeri ilave edin. Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bu şekilde pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Helva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin. Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın. Vişne helvası artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.