![]() |
Çilek Aromalı Keşkül |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Aromalı Keşkül![]() 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı antepfıstığı 1 su bardağı tuzsuz badem 4 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi 1 su bardağı tozşeker 1 tutam tuz 150 gr çilek Süslemek için 2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı Çilek aromalı keşkül: Badem ve antepfıstıklarını sıcak suda 5 dakika bekletin ![]() ![]() kabuklarını soyup robotta ayrı ayrı un halinde ezin ![]() Sütü tencereye dökün ![]() ![]() kadar karıştırın ![]() ![]() Kıvamı koyulaştıktan sonra muhallebiyi ocaktan almadan 5 dakika önce hindistancevizini ekleyin ![]() ![]() ![]() Çilekleri temizleyip ince halkalar şeklinde dilimleyin ![]() ![]() Keşkülü soğuduktan sonra kaselere paylaştırın ![]() ![]() birkaç saat soğumaya bıraktıktan sonra antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|