Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kiraz, şekerlemeler

Kiraz Şekerlemeler

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Şekerlemeler





3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak bütün fındık
1 bardak kiraz sapı

Üzeri için
15 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2 çay bardağı toz şeker

Kiraz şekerlemeler:
Un ,kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyip harmanlayın Oda ısısında yumuşatılmış margarin, 2 yumurta, yoğurt, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu hamur yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar mikserle çırpın Unlu karışımı ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun

Hamurdan küçük parçalar koparın ve fındık tanesi ortada kalacak şekilde avucunuzda yuvarlayın Kiraz sapını hamura batırıp kiraz şeklinde toparlayın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın

Çukur bir kapta kırmızı gıda boyası ile 1 bardak suyu iyice karıştırın Soğuyan kurabiyeleri teker teker boyalı suya batırdıktan sonra toz şekere bulayın Servis kasesine alıp taze yeşil yapraklarla süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.