ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kiraz Şekerlemeler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251110)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:14 AM

Kiraz Şekerlemeler
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak bütün fındık
1 bardak kiraz sapı

Üzeri için
1.5 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2 çay bardağı toz şeker

Kiraz şekerlemeler:
Un ,kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, 2 yumurta, yoğurt, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu hamur yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Unlu karışımı ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar koparın ve fındık tanesi ortada kalacak şekilde avucunuzda yuvarlayın. Kiraz sapını hamura batırıp kiraz şeklinde toparlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Çukur bir kapta kırmızı gıda boyası ile 1 bardak suyu iyice karıştırın. Soğuyan kurabiyeleri teker teker boyalı suya batırdıktan sonra toz şekere bulayın. Servis kasesine alıp taze yeşil yapraklarla süsleyin. Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.