Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, kestaneli, kup

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup





2 kg balkabağı
15 kg kestane
2 su bardağı tozşeker

Muhallebi için:
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı file antepfıstığı

Kestaneli ve balkabaklı kup:
Balkabağını temizleyip dilimleyin Tencereye alıp üzerine 1 bardak tozşeker ve yarım bardak su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın Soğumaya bırakın

Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın 1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin Ocaktan alıp soğutun

Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin Mikserle çırparak soğutun

Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antepfıstığı ile süsleyin Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.