ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestaneli Ve Balkabaklı Kup (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251020)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:29 AM

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 kg balkabağı
1.5 kg kestane
2 su bardağı tozşeker

Muhallebi için:
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı file antepfıstığı

Kestaneli ve balkabaklı kup:
Balkabağını temizleyip dilimleyin. Tencereye alıp üzerine 1 bardak tozşeker ve yarım bardak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.

Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. 1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun.

Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin. Mikserle çırparak soğutun.

Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antepfıstığı ile süsleyin. Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.