Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, vişneli

Vişneli Börek

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Börek





1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı pirinç unu
Yarım yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
3 damla sakızı
10 milföy hamuru
1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Vişneli börek:
Süt, pirinç unu, un ve şekeri bir tencereye alıp, tahta kaşıkla karıştırın Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kısıp pişirmeye devam edin Kaynayınca ocağın altını kapatın Damla sakızı ekleyip, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın

Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri muhallebiye ilave edin

Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız vişneli muhallebiden paylaştırın Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını yapıştırın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.