![]() |
Vişneli Börek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı pirinç unu Yarım yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı toz şeker 3 damla sakızı 10 milföy hamuru 1 su bardağı çekirdeksiz vişne Vişneli börek: Süt, pirinç unu, un ve şekeri bir tencereye alıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kısıp pişirmeye devam edin. Kaynayınca ocağın altını kapatın. Damla sakızı ekleyip, ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın. Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri muhallebiye ilave edin. Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız vişneli muhallebiden paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp kenarlarını yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.