![]() |
Erikli Ve Hindistancevizli Pelte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Ve Hindistancevizli Pelte![]() 1 kg kırmızı erik 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker Üzeri için 3 erik Taze nane yaprakları 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi Erikli ve hindistancevizli pelte: Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|