Tarhana Başı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana BaşıMalzeme Miktar Gram Yapılışı Patates9-10 orta boy 1000 Patatesler yıkanır ve haşlanırDomates kurusu 1/2 su bardağı sıcak su ile ıslatılırSoğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır,kıyma ve yağ (tereyağı ve zeytinyağı) ile birlikte ara sıra karıştırılarak kavrulurPatatesler soyulur,geniş bir kapta ezilir ya da rendelenirÜzerine bulgur,kavrulmuş kıyma,tuz pul biber,ıslatılmış domates kurusu (suyu ile birlikte),reyhan,yıkanmış,ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılırAra sıra avuca su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulurİki ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuc içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yovarlak köfteler yapılarak ortasına parmak ile basılırTeflon tavada ya da salça pişirilirSıcak olarak,piyaz ya da hoşaf ile servis yapılır Domates kurusu1/4 su bardağı 20 Su1/2 su bardağı 100 Soğan2 orta boy 140 Kıyma1 1/4 su bardağı 250 Tereyağı(erimiş)2 yemek kaşığı 20 Zeytinyağı1/2 su bardağı 100 Malatya Çiğ köftelik Bulgur1 1/2 su bardağı 240 Tuz2 tatlı kaşığı 12 NOT Pul biber 2 tatlı kaşığı 4 Ermenek Yöre yemeklerindendirKavurma(kavurma kıyma) ile de yapılırArzuya göre pişirmeden de yenebilir Reyhan1 yemek kaşığı 1,5 Maydanoz1/2 demet 30 |
|