07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana Başı
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Patates9-10 orta boy
1000
Patatesler yıkanır ve haşlanır Domates kurusu 1/2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır,kıyma ve yağ (tereyağı ve zeytinyağı) ile birlikte ara sıra karıştırılarak kavrulur Patatesler soyulur,geniş bir kapta ezilir ya da rendelenir Üzerine bulgur,kavrulmuş kıyma,tuz pul biber,ıslatılmış domates kurusu (suyu ile birlikte),reyhan,yıkanmış,ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır Ara sıra avuca su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur İki ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuc içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yovarlak köfteler yapılarak ortasına parmak ile basılır Teflon tavada ya da salça pişirilir Sıcak olarak,piyaz ya da hoşaf ile servis yapılır
Domates kurusu1/4 su bardağı
20
Su1/2 su bardağı
100
Soğan2 orta boy
140
Kıyma1 1/4 su bardağı
250
Tereyağı(erimiş)2 yemek kaşığı
20
Zeytinyağı1/2 su bardağı
100
Malatya Çiğ köftelik Bulgur1 1/2 su bardağı
240
Tuz2 tatlı kaşığı
12
NOT
Pul biber
2 tatlı kaşığı
4
Ermenek Yöre yemeklerindendir Kavurma(kavurma kıyma) ile de yapılır Arzuya göre pişirmeden de yenebilir
Reyhan1 yemek kaşığı
1,5
Maydanoz1/2 demet
30
|
|
|