![]() |
Tarhana Başı
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı Patates9-10 orta boy 1000 Patatesler yıkanır ve haşlanır.Domates kurusu 1/2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır,kıyma ve yağ (tereyağı ve zeytinyağı) ile birlikte ara sıra karıştırılarak kavrulur.Patatesler soyulur,geniş bir kapta ezilir ya da rendelenir.Üzerine bulgur,kavrulmuş kıyma,tuz pul biber,ıslatılmış domates kurusu (suyu ile birlikte),reyhan,yıkanmış,ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır.Ara sıra avuca su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur.İki ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuc içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yovarlak köfteler yapılarak ortasına parmak ile basılır.Teflon tavada ya da salça pişirilir.Sıcak olarak,piyaz ya da hoşaf ile servis yapılır. Domates kurusu1/4 su bardağı 20 Su1/2 su bardağı 100 Soğan2 orta boy 140 Kıyma1 1/4 su bardağı 250 Tereyağı(erimiş)2 yemek kaşığı 20 Zeytinyağı1/2 su bardağı 100 Malatya Çiğ köftelik Bulgur1 1/2 su bardağı 240 Tuz2 tatlı kaşığı 12 NOT Pul biber 2 tatlı kaşığı 4 Ermenek Yöre yemeklerindendir.Kavurma(kavurma kıyma) ile de yapılır.Arzuya göre pişirmeden de yenebilir. Reyhan1 yemek kaşığı 1,5 Maydanoz1/2 demet 30 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.