![]() |
Beşemel Soslu Mantarli İspanak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşemel Soslu Mantarli İspanak![]() İçindekiler 500 gram ıspanak 100 gram mantar 1 adet soğan sıvı yağ Beşamel sos için 1,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 500 gram kaşar peynir Hazırlanışı Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir ![]() Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır ![]() Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur ![]() Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur ![]() Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir ![]() Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir ![]() Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür ![]() En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir ![]() Notlar Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor ![]() Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten bütün malzemler pişmiş olduğu için peynirlerin erimesini beklemek yeterli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|