Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve saplarını kesin
Uzunlamasına dörde bölün ama sonuna kadar kesmeyin, dibinde 2 cm kadar kesilmemiş bölüm kalsın -yani patlıcan bütün kalsın, dörde bölünmesin-
Patlıcanları yarım saat kadar bol tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, kaynayan tuzlu suya koyun ve yaklaşık yarım saat, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Haşlanan patlıcanları süzün, biraz ılınınca fazla ezmeden suyunu sıkın ve bir peçete üzerine alın
Büyükçe bir teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın
Patlıcanları mısır ununa bulayın ve tavaya yuvarlak tek parça olacak şekilde dizin
Orta ateşte alt kısmı turuncu oluncaya kadar pişirin
Bir kapak yardımı ile patlıcanları ters çevirin ve yine turuncu oluncaya kadar pişirin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.