Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
misir, patlican, unlu

Misir Unlu Patlican

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Misir Unlu Patlican







Malzemeler (4-5 kişilik)
  • 6-7 Adet (ince-uzun) Kemer Patlıcan
  • 3-4 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz - Su
Yapılışı
  • Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve saplarını kesin
  • Uzunlamasına dörde bölün ama sonuna kadar kesmeyin, dibinde 2 cm kadar kesilmemiş bölüm kalsın -yani patlıcan bütün kalsın, dörde bölünmesin-
  • Patlıcanları yarım saat kadar bol tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, kaynayan tuzlu suya koyun ve yaklaşık yarım saat, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
  • Haşlanan patlıcanları süzün, biraz ılınınca fazla ezmeden suyunu sıkın ve bir peçete üzerine alın
  • Büyükçe bir teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın
  • Patlıcanları mısır ununa bulayın ve tavaya yuvarlak tek parça olacak şekilde dizin
  • Orta ateşte alt kısmı turuncu oluncaya kadar pişirin
  • Bir kapak yardımı ile patlıcanları ters çevirin ve yine turuncu oluncaya kadar pişirin

Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.