 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:08 AM |
Misir Unlu Patlican
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler (4-5 kişilik)
- 6-7 Adet (ince-uzun) Kemer Patlıcan
- 3-4 Yemek Kaşığı Mısır Unu
- 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Tuz - Su
Yapılışı- Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve saplarını kesin.
- Uzunlamasına dörde bölün ama sonuna kadar kesmeyin, dibinde 2 cm. kadar kesilmemiş bölüm kalsın. -yani patlıcan bütün kalsın, dörde bölünmesin-
- Patlıcanları yarım saat kadar bol tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, kaynayan tuzlu suya koyun ve yaklaşık yarım saat, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan patlıcanları süzün, biraz ılınınca fazla ezmeden suyunu sıkın ve bir peçete üzerine alın.
- Büyükçe bir teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın.
- Patlıcanları mısır ununa bulayın ve tavaya yuvarlak tek parça olacak şekilde dizin.
- Orta ateşte alt kısmı turuncu oluncaya kadar pişirin.
- Bir kapak yardımı ile patlıcanları ters çevirin ve yine turuncu oluncaya kadar pişirin
Alinti
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.