ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Misir Unlu Patlican (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250899)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:08 AM

Misir Unlu Patlican
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler (4-5 kişilik)
  • 6-7 Adet (ince-uzun) Kemer Patlıcan
  • 3-4 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz - Su
Yapılışı
  • Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve saplarını kesin.
  • Uzunlamasına dörde bölün ama sonuna kadar kesmeyin, dibinde 2 cm. kadar kesilmemiş bölüm kalsın. -yani patlıcan bütün kalsın, dörde bölünmesin-
  • Patlıcanları yarım saat kadar bol tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, kaynayan tuzlu suya koyun ve yaklaşık yarım saat, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan patlıcanları süzün, biraz ılınınca fazla ezmeden suyunu sıkın ve bir peçete üzerine alın.
  • Büyükçe bir teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın.
  • Patlıcanları mısır ununa bulayın ve tavaya yuvarlak tek parça olacak şekilde dizin.
  • Orta ateşte alt kısmı turuncu oluncaya kadar pişirin.
  • Bir kapak yardımı ile patlıcanları ters çevirin ve yine turuncu oluncaya kadar pişirin

Alinti


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.