![]() |
Maydonoz Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maydonoz YemeğiNohut 1/4 su bardağı 45 Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz 6-8 büyük boy 1000 Su 3 su bardağı 600 Soğan 1 büyük boy 100 Yeşil biber 2 orta boy 20 Zeytinyağı 01/2 su bardağı 10 Salça 2 yemek kaşığı 20 Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı 80 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Yoğurt(süzme) 1 su bardağı 250 Afyon yöresinde sevilerek yapılan bir yemektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|