Maydonoz Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydonoz YemeğiNohut 1/4 su bardağı 45 Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır Maydanozlar iyice yıkanır ve ayıklanır Diğer tarafta 3 su bardağı su ocağa konur,kaynayınca tuz ve maydanozlar ilave edilerek hafif haşlanıp suyu süzülür Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır Biberler yıkanıp küçük küçük haşlanan maydanozlar ise 1-2 parmak enine doğranır Bir tencerede yağ ve soğan sarartılır Biber ilave edilip biraz çevrilir ve salça eklenerek biraz daha kavrulur Maydanoz ve bulgur katılıp karıştırılır,sonra nohut ilave edilir Üzerine ,maydanoz ve nohut'un haşlama suyu 3 su bardağına tamamlanır ve ısıtılarak(su miktarı maydanozların üzerini 2 parmak geçecek kadar olmalıdır)dökülür Bir tatlı kaşığı tuz atılır ve ateş kısılarak bulgur yumuşayınca kadar pişirilir Servis tabağına alınıp üzerine ezilmiş yoğurt gezdirilir![]() Maydanoz 6-8 büyük boy 1000 Su 3 su bardağı 600 Soğan 1 büyük boy 100 Yeşil biber 2 orta boy 20 Zeytinyağı 01/2 su bardağı 10 Salça 2 yemek kaşığı 20 Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı 80 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Yoğurt(süzme) 1 su bardağı 250 Afyon yöresinde sevilerek yapılan bir yemektir Bir yemek kaşığı çiğ kaymak (krema) ilave edilirse daha lezzetli olur![]() |
|
|
|