ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Maydonoz Yemeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250859)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:15 AM

Maydonoz Yemeği
 
Nohut 1/4 su bardağı
45
Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Maydanozlar iyice yıkanır ve ayıklanır.Diğer tarafta 3 su bardağı su ocağa konur,kaynayınca tuz ve maydanozlar ilave edilerek hafif haşlanıp suyu süzülür. Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Biberler yıkanıp küçük küçük haşlanan maydanozlar ise 1-2 parmak enine doğranır.Bir tencerede yağ ve soğan sarartılır.Biber ilave edilip biraz çevrilir ve salça eklenerek biraz daha kavrulur.Maydanoz ve bulgur katılıp karıştırılır,sonra nohut ilave edilir.Üzerine ,maydanoz ve nohut'un haşlama suyu 3 su bardağına tamamlanır ve ısıtılarak(su miktarı maydanozların üzerini 2 parmak geçecek kadar olmalıdır)dökülür.Bir tatlı kaşığı tuz atılır ve ateş kısılarak bulgur yumuşayınca kadar pişirilir.Servis tabağına alınıp üzerine ezilmiş yoğurt gezdirilir.
Maydanoz 6-8 büyük boy
1000
Su 3 su bardağı
600
Soğan 1 büyük boy
100
Yeşil biber 2 orta boy
20
Zeytinyağı 01/2 su bardağı
10
Salça 2 yemek kaşığı
20
Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
80
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Yoğurt(süzme)
1 su bardağı
250
Afyon yöresinde sevilerek yapılan bir yemektir.Bir yemek kaşığı çiğ kaymak (krema) ilave edilirse daha lezzetli olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.