![]() |
Maydonoz Yemeği
Nohut 1/4 su bardağı
45 Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Maydanozlar iyice yıkanır ve ayıklanır.Diğer tarafta 3 su bardağı su ocağa konur,kaynayınca tuz ve maydanozlar ilave edilerek hafif haşlanıp suyu süzülür. Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Biberler yıkanıp küçük küçük haşlanan maydanozlar ise 1-2 parmak enine doğranır.Bir tencerede yağ ve soğan sarartılır.Biber ilave edilip biraz çevrilir ve salça eklenerek biraz daha kavrulur.Maydanoz ve bulgur katılıp karıştırılır,sonra nohut ilave edilir.Üzerine ,maydanoz ve nohut'un haşlama suyu 3 su bardağına tamamlanır ve ısıtılarak(su miktarı maydanozların üzerini 2 parmak geçecek kadar olmalıdır)dökülür.Bir tatlı kaşığı tuz atılır ve ateş kısılarak bulgur yumuşayınca kadar pişirilir.Servis tabağına alınıp üzerine ezilmiş yoğurt gezdirilir. Maydanoz 6-8 büyük boy 1000 Su 3 su bardağı 600 Soğan 1 büyük boy 100 Yeşil biber 2 orta boy 20 Zeytinyağı 01/2 su bardağı 10 Salça 2 yemek kaşığı 20 Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı 80 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Yoğurt(süzme) 1 su bardağı 250 Afyon yöresinde sevilerek yapılan bir yemektir.Bir yemek kaşığı çiğ kaymak (krema) ilave edilirse daha lezzetli olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.