Fıstıklı Pazı Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Pazı Kavurması![]() 1 demet pazı 1 soğan 50 gr dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı tereyağı 150 ml krema 1 yemek kaşığı nişasta Yarım paket spagetti Tuz Karabiber Fıstıklı pazı kavurması: Pazı yapraklarını yıkayıp iyice süzün Saplarını 1 cm, yapraklarını 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Soğanları küp doğrayın Tereyağını tavada ısıtın Dolmalık fıstıkları orta ateşte kavurup kenara ayırın Soğan ve pazı yapraklarını aynı yağda 3 dakika çevirin Pazı yapraklarını ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin Kapağı açıp 3 dakika daha soteleyin Kremayı ekleyin Nişastayı ilave edip sürekli karıştırın ve kaynama noktasına gelince fıstıkları serpiştirip karıştırın Sıcak servis yapın
|
|
|
|