Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnabahar, musakka

Karnabahar Musakka

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Musakka





1 kg ‘Iık karnabahar,
150 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1/4 paket margarin,
Yeterince tuz
Karnabaharı haşlamak için:
1 adet limonun suyu, Yeterince tuz ve su

Yapılışı:
Karnabaharın kök kısmını çıkarıp, çiçek kısımlarını dal dal ayıralım
Tuzlu ve limonlu suda karnabaharları hafif haşlayıp, süzelim Başka bir tencerede, ince ince kıydığımız soğanları, margarin yağında pembeleştirelim
Soğanlar pembeleşince, kıymayı ve salçayı ilave edip, kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım Yeterince tuzunu katıp, ocaktan indirelim Karnabaharları, bir tencerenin veya tepsinin dibine yerleşimlim Üzerine hazırladığımız kıymalı harcı yayalım Yeterince su ilavesi ile ağzı kapalı olarak 5 dakika kadar kaynatıp, ocaktan indirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.