![]() |
Karnabahar Musakka
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 kg. ‘Iık karnabahar, 150 gram kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1/4 paket margarin, Yeterince tuz. Karnabaharı haşlamak için: 1 adet limonun suyu, Yeterince tuz ve su. Yapılışı: Karnabaharın kök kısmını çıkarıp, çiçek kısımlarını dal dal ayıralım. Tuzlu ve limonlu suda karnabaharları hafif haşlayıp, süzelim. Başka bir tencerede, ince ince kıydığımız soğanları, margarin yağında pembeleştirelim. Soğanlar pembeleşince, kıymayı ve salçayı ilave edip, kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım. Yeterince tuzunu katıp, ocaktan indirelim. Karnabaharları, bir tencerenin veya tepsinin dibine yerleşimlim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harcı yayalım. Yeterince su ilavesi ile ağzı kapalı olarak 5 dakika kadar kaynatıp, ocaktan indirelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.