1 kg yoğurt Mümkünse hazır değil ev yapımı ya da köy yoğurdu
1 su bardağı süt Yine mümkünse pastörize değil, taze sağılmış ve kaynatılmış süt
2 çay kaşığı tulum (deri peyniri)
1 lt su
Tuzu nerede demeyin Asla tuz yok!
Kalaylanmış bakır tencere Mümkünse büyük olsun Bakır tencereniz yoksa çelik tencere de işinizi görür
Yapılışı:[*]Yoğurdu tencerede mikser yardımı ile 5 dk çırpın Peyniri ilave edip 2 dk daha çırpın[*]Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz [*]Kısık ateşte karıştırarak bir kaç dk ısıtıyoruz[*]Serçe parmağınızı karışıma sokun 7 sn dayanıyorsanız hazır demektir[*]Ocaktan aldığımız tencereye süt ve suyu ilave edip 5 dk daha çırpıyoruz[*]Arzuya göre fazladan su ilave edebilirsiniz[*]Köpürmeye başlayan ayranımız sizce hazır değil mi? Hayır! Daha bitmedi[*]Tencerenin ağzını kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz[*]Tekrar mikser yardımı ile 10 dk çırpıyoruz[*]Bu arada süt gerçekten doğal ve yağlı ise üzerinde sarı sarı yağ birikecektir[*]Biriken bu yağları süzgeç yardımıyka bir tabağa alın Kahvaltıda lazım olur[*]Ayranınız yoktur belki, ama size ellerimle sunarak afiyet olsun diyorum
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.