ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Evde Yayık Ayranı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250673)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:41 AM

Evde Yayık Ayranı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 1 kg. yoğurt. Mümkünse hazır değil ev yapımı ya da köy yoğurdu.
  • 1 su bardağı süt. Yine mümkünse pastörize değil, taze sağılmış ve kaynatılmış süt.
  • 2 çay kaşığı tulum (deri peyniri).
  • 1 lt. su.
  • Tuzu nerede demeyin. Asla tuz yok!
  • Kalaylanmış bakır tencere. Mümkünse büyük olsun. Bakır tencereniz yoksa çelik tencere de işinizi görür.
Yapılışı:[*]Yoğurdu tencerede mikser yardımı ile 5 dk. çırpın. Peyniri ilave edip 2 dk. daha çırpın.[*]Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz. [*]Kısık ateşte karıştırarak bir kaç dk. ısıtıyoruz.[*]Serçe parmağınızı karışıma sokun 7 sn. dayanıyorsanız hazır demektir.[*]Ocaktan aldığımız tencereye süt ve suyu ilave edip 5 dk. daha çırpıyoruz.[*]Arzuya göre fazladan su ilave edebilirsiniz.[*]Köpürmeye başlayan ayranımız sizce hazır değil mi? Hayır! Daha bitmedi.[*]Tencerenin ağzını kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.[*]Tekrar mikser yardımı ile 10 dk çırpıyoruz.[*]Bu arada süt gerçekten doğal ve yağlı ise üzerinde sarı sarı yağ birikecektir.[*]Biriken bu yağları süzgeç yardımıyka bir tabağa alın. Kahvaltıda lazım olur.[*]Ayranınız yoktur belki, ama size ellerimle sunarak afiyet olsun diyorum.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.