 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
07-17-2012 11:41 AM |
Evde Yayık Ayranı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:- 1 kg. yoğurt. Mümkünse hazır değil ev yapımı ya da köy yoğurdu.
- 1 su bardağı süt. Yine mümkünse pastörize değil, taze sağılmış ve kaynatılmış süt.
- 2 çay kaşığı tulum (deri peyniri).
- 1 lt. su.
- Tuzu nerede demeyin. Asla tuz yok!
- Kalaylanmış bakır tencere. Mümkünse büyük olsun. Bakır tencereniz yoksa çelik tencere de işinizi görür.
Yapılışı:[*] Yoğurdu tencerede mikser yardımı ile 5 dk. çırpın. Peyniri ilave edip 2 dk. daha çırpın.[*] Tencereyi ocağa koyup ısıtıyoruz. [*] Kısık ateşte karıştırarak bir kaç dk. ısıtıyoruz.[*] Serçe parmağınızı karışıma sokun 7 sn. dayanıyorsanız hazır demektir.[*] Ocaktan aldığımız tencereye süt ve suyu ilave edip 5 dk. daha çırpıyoruz.[*] Arzuya göre fazladan su ilave edebilirsiniz.[*] Köpürmeye başlayan ayranımız sizce hazır değil mi? Hayır! Daha bitmedi.[*] Tencerenin ağzını kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.[*] Tekrar mikser yardımı ile 10 dk çırpıyoruz.[*] Bu arada süt gerçekten doğal ve yağlı ise üzerinde sarı sarı yağ birikecektir.[*] Biriken bu yağları süzgeç yardımıyka bir tabağa alın. Kahvaltıda lazım olur.[*] Ayranınız yoktur belki, ama size ellerimle sunarak afiyet olsun diyorum.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.