Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulamacı, kesme

Kesme Bulamacı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Bulamacı



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Pekmez 1 su bardağı
250
Pekmez ile su tencereye konur,10 dakika kaynatılırBulgur ,tarçın,karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilirBulgur yumuşayınca,az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılırDövülmüş ceviz ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilirKoyulaşınca kaselere dökülür,soğuyunca servis edilir

Su 3 su bardağı
600
Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
80
Tarçın 1 çubuk
-
Karanfil 5 tane
-
Yenibahar 1 tane
-
Un 1 tatlı kaşığı
4
Nişasta 1 tatlı kaşığı
4
Ceviz içi 1/4 su bardağı
25

NOT
Susam
1/4 su bardağı
40

Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadırBiraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir,tepsilere dökülüp dondurulabilirDaha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır,ara sıra çevrilerek kurutulurTerledikçe nişastaya bulanırKış için kurutulan bu










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.