Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgurlu, patates

Bulgurlu Patates

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Patates



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Patates 3 orta boy
300

Patatesler yıkanır,kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp)doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konursoğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranırTencereye yağ ve soğan konur,soğan sararıncaya kadar kavrulurKıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir Salça,pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılırPatatesler ve sıcak su ilave edilirKaynayınca tuz atılır,ateş kısılarak 5 dakika kaynatılırBulgur konur,Bulgur ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilirBiraz suluca ocaktan alınır

Soğan 1 büyük boy
100
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
50
Kıyma 1/2 su bardağı
100
Salça 1 yemek kaşığı
10
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Su 5 su bardağı
1000
Tuz 2 tatlı kaşığı
12

NOT
Malatya pilavlık
Bulgur 1 su bardağı 160

Tarif Gümüşhane'den alınmıştırKıymasız yapıldığında et suyu konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.