Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuymak, malatya, usulü

Kuymak Malatya Usulü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak Malatya Usulü



Kuymak

Ölçüler:

2 su bardağı un

125 gr sana yağı veya tereyağı

2 su bardağı toz şeker

2 kaşık ayrıca (üzerine) tereyağı

3 su bardağı su

Yapılış: Bir tencerede yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur, diğer tarafta şekerle su karıştırılarak eritilir Şekerli su kavrulan una karıştıra karıştıra ilâve edilir Koyulaşıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir, pişme esnasında karıştırma işlemi devam eder Servis tabağına alınıp üzerine kaşıkla çukurlar yapılarak eritilmiş tereyağı doldurulur Sıcak olarak servis yapılır

Not: Arzu edilirse soğuk veya ılıkta yenebilir Özellikle lohusalar için hazırlanan bir yiyecektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.