![]() |
Kuymak Malatya Usulü
Kuymak
Ölçüler: 2 su bardağı un 125 gr. sana yağı veya tereyağı 2 su bardağı toz şeker 2 kaşık ayrıca (üzerine) tereyağı 3 su bardağı su Yapılış: Bir tencerede yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur, diğer tarafta şekerle su karıştırılarak eritilir. Şekerli su kavrulan una karıştıra karıştıra ilâve edilir. Koyulaşıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir, pişme esnasında karıştırma işlemi devam eder. Servis tabağına alınıp üzerine kaşıkla çukurlar yapılarak eritilmiş tereyağı doldurulur. Sıcak olarak servis yapılır. Not: Arzu edilirse soğuk veya ılıkta yenebilir. Özellikle lohusalar için hazırlanan bir yiyecektir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.