Hamsili Ekmek-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Ekmek-1Hamsili Ekmek Kullanılacak Malzemeler Sıcak su 8 su bardağı mısır unu 1 bağ taze nane 2 bağ taze soğan 1 bağ pazı 1 kg hamsi Tuz Hazırlanma Şekli Hamsileri, kafalarını koparın ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayın yıkayıp havlu kağıt arasında durulayınız ![]() Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız ![]() Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız Çok sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz![]() Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika pişiriniz ![]() Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz ![]() Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır
|
|
|
|