![]() |
Hamsili Ekmek-1
Hamsili Ekmek
Kullanılacak Malzemeler Sıcak su 8 su bardağı mısır unu 1 bağ taze nane 2 bağ taze soğan 1 bağ pazı 1 kg hamsi Tuz Hazırlanma Şekli Hamsileri, kafalarını koparın ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayın yıkayıp havlu kağıt arasında durulayınız. Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız. Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız. Çok sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika pişiriniz. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.