Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiçeği, kabak, kızartması, muğla

Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)





MALZEMELER
7-8 kabak çiçeği
sos için
2 ad yumurta
0,5 su bardağı süt
2 -3 kaşık un (akıcı bir sos olacak, duruma göre unu ve sütü ayarlanabilir)
tuz
Kızartmak için
Yeterince sıvıyağ
YAPILIŞI
Yumurta, süt ve un iyice karıştırılıp, yıkanmış kabak çiçekleri sosa bulanarak kızgın yağa atılıp, hafif sararana kadar iki taraftı kızartılır İşlem böylece tamamlanır Afiyetle yenir
Ben çok severim, ama tabi kabak çiçeği ancak bahçesi olanların bulabileceği bir bitki Zaten çiçekler günlük bulunabiliyor, ertesi güne yaşamıyorlar Birde kara kabak çiçeği olacak, diğer kabak çiçekleri acı oluyormuş

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.