ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250586)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:18 AM

Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER
7-8 kabak çiçeği
sos için
2 ad. yumurta
0,5 su bardağı süt
2 -3 kaşık un (akıcı bir sos olacak, duruma göre unu ve sütü ayarlanabilir)
tuz
Kızartmak için
Yeterince sıvıyağ
YAPILIŞI
Yumurta, süt ve un iyice karıştırılıp, yıkanmış kabak çiçekleri sosa bulanarak kızgın yağa atılıp, hafif sararana kadar iki taraftı kızartılır. İşlem böylece tamamlanır. Afiyetle yenir.
Ben çok severim, ama tabi kabak çiçeği ancak bahçesi olanların bulabileceği bir bitki. Zaten çiçekler günlük bulunabiliyor, ertesi güne yaşamıyorlar. Birde kara kabak çiçeği olacak, diğer kabak çiçekleri acı oluyormuş.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.