![]() |
Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER 7-8 kabak çiçeği sos için 2 ad. yumurta 0,5 su bardağı süt 2 -3 kaşık un (akıcı bir sos olacak, duruma göre unu ve sütü ayarlanabilir) tuz Kızartmak için Yeterince sıvıyağ YAPILIŞI Yumurta, süt ve un iyice karıştırılıp, yıkanmış kabak çiçekleri sosa bulanarak kızgın yağa atılıp, hafif sararana kadar iki taraftı kızartılır. İşlem böylece tamamlanır. Afiyetle yenir. Ben çok severim, ama tabi kabak çiçeği ancak bahçesi olanların bulabileceği bir bitki. Zaten çiçekler günlük bulunabiliyor, ertesi güne yaşamıyorlar. Birde kara kabak çiçeği olacak, diğer kabak çiçekleri acı oluyormuş. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.