Kabaklı Gözleme (Bolu) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Gözleme (Bolu)Malzemeler
un,tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın oklavayla ince yufkalar açın kabağın kabuklarını soyun ve küçük doğrayınkendi suyunuyla pişirin ve püre haline gelmesini sağlayıntuzu ve karabiberi ekleyin soğanı incecik kıyın ve sıvıyağda pembeleştirinkabak püresine ilave edin yufkaları çok hafif yağlayın ve katlayın bir katına püreden koyun ve bohça şeklini verin teflon tavada yağ koymadan kızartındiğer yüzü çevirdiğinizde kızaran yüzünü yağlayınsonra diğer tarafını çevirin ve yağlayın bütün bohçaları bu şekilde kızartın ve servis yapın afiyet olsun |
|