![]() |
Muş Köftesi (Dışı Etli İçli Köfte) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muş Köftesi (Dışı Etli İçli Köfte)Muş Köftesi (Dışı etli içli köfte) Rahman Rahim Allah’ın adıyla(Onlar ki) Allah anıldığı zaman kalpleri titreyen, başlarına gelen (sıkıntı)lara sabreden, namazı dosdoğru kılan ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden (hayır için) harcayanlardır ![]() (22/Hacc,35) KÖFTE HARCININ MALZEMELERİ 250-300 gr yağsız ve iki defa çekilmiş kıyma 3-3,5 su bardağı ince köftelik bulgur yoğurmak için su ve tuz İÇ HARCININ MALZEMELERİ 6-7 tane orta boy soğan 150 gr orta yağlı kıyma yarım demet maydanoz karabiber,pulbiber,tuz yarım çay bardağı zeytinyağı 50 gr tereyağı yada sadeyağ ayrıca üzerine kızdırılmış tereyağı yada sadeyağ İÇİN YAPILIŞI öncelikle iç harç yapılıp soğutulur ![]() soğanlar mümkünse robotta değilde bıçakla çok küçük doğranır ![]() tencereye yağ konmadan sadece soğanlar konur ve suyunu verip çekinceye kadar kavrulur ![]() suyunu çeken soğanlara kıyma eklenir ![]() ![]() sırasıyla yağlar ve baharatlar da eklenerek iç harç pişirilir ![]() en son ince doğranmış maydanoz da eklenerek altı kapatılır ![]() KÖFTENİN YAPILIŞI iki defa çekilmiş kıyma varsa evde tekrar robota konur bir kaşık tuzla iyice çekilir ![]() bizim buraların eti kuvvetlidir ![]() ![]() robotta çekilen kıyma yoğurma kabına alınır üzerine azar azar bulgur eklenir ve yoğurulur ![]() ![]() ben muşlu büyüklerimden özür dileyerek bu aşamadan sonra parça parça robotta çekiyorum her parçaya da yarım çay bardağı su ekliyorum sonradan yoğurmamı kolaylaştırıyor ![]() yoğurma esnasında içine 2kaşık irmik ve 1 yumurta ekleyebilirsiniz ![]() ![]() el ıslatılarak ve azar azar su eklenerek yumuşak bir köfte harcı yoğurulur(suyu kontrollu eklemek ve hamuru çürütmemek lazım) artık bundan sonrası sizin maharetinize kalmış) cevizden küçük kesilmiş köfte harcını incecik açarak içine iç harçtan konur ![]() ![]() tencereye 2 su bardağı su konur ve kaynatılır bir çay kaşığı da tuz eklenir ![]() kaynayan tencerenin içine bütün köfteler dikkatlice yerleştirilir ve pişirilir ![]() servisi esnasında üzerine kızdırılmış tereyağı yada saden yağ gezdirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|