Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dışı, etli, içli, köfte, köftesi, muş

Muş Köftesi (Dışı Etli İçli Köfte)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muş Köftesi (Dışı Etli İçli Köfte)



Muş Köftesi (Dışı etli içli köfte)



Rahman Rahim Allah’ın adıyla(Onlar ki) Allah anıldığı zaman kalpleri titreyen, başlarına gelen (sıkıntı)lara sabreden, namazı dosdoğru kılan ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden (hayır için) harcayanlardır

(22/Hacc,35)


KÖFTE HARCININ MALZEMELERİ
250-300 gr yağsız ve iki defa çekilmiş kıyma
3-3,5 su bardağı ince köftelik bulgur
yoğurmak için su ve tuz
İÇ HARCININ MALZEMELERİ
6-7 tane orta boy soğan
150 gr orta yağlı kıyma
yarım demet maydanoz
karabiber,pulbiber,tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
50 gr tereyağı yada sadeyağ
ayrıca üzerine kızdırılmış tereyağı yada sadeyağ
İÇİN YAPILIŞI
öncelikle iç harç yapılıp soğutulur
soğanlar mümkünse robotta değilde bıçakla çok küçük doğranır
tencereye yağ konmadan sadece soğanlar konur ve suyunu verip çekinceye kadar kavrulur
suyunu çeken soğanlara kıyma eklenir oda karıştırılarak suyunu salıp çekmesi sağlanır
sırasıyla yağlar ve baharatlar da eklenerek iç harç pişirilir
en son ince doğranmış maydanoz da eklenerek altı kapatılır


KÖFTENİN YAPILIŞI

iki defa çekilmiş kıyma varsa evde tekrar robota konur bir kaşık tuzla iyice çekilir
bizim buraların eti kuvvetlidir ayrıca bir şey katmayız ama batıdaki etlerle yapılacaksa bu köfte robotayken kıymaya ,bir avuç tel şehriye eklenerek çekilebilir
robotta çekilen kıyma yoğurma kabına alınır üzerine azar azar bulgur eklenir ve yoğurulur arada avuçla suda eklenir harca bulgurun tamamı eklenir
ben muşlu büyüklerimden özür dileyerek

bu aşamadan sonra parça parça robotta çekiyorum her parçaya da yarım çay bardağı su ekliyorum sonradan yoğurmamı kolaylaştırıyor
yoğurma esnasında içine 2kaşık irmik ve 1 yumurta ekleyebilirsinizbu hamurun piştikten sonra daha sert olmasını ve dağılmamasını sağlar
el ıslatılarak ve azar azar su eklenerek yumuşak bir köfte harcı yoğurulur(suyu kontrollu eklemek ve hamuru çürütmemek lazım)
artık bundan sonrası sizin maharetinize kalmış) cevizden küçük kesilmiş köfte harcını incecik açarak içine iç harçtan konurtepsiye dizilir
tencereye 2 su bardağı su konur ve kaynatılır bir çay kaşığı da tuz eklenir
kaynayan tencerenin içine bütün köfteler dikkatlice yerleştirilir ve pişirilir
servisi esnasında üzerine kızdırılmış tereyağı yada saden yağ gezdirilirŞÜKRÜMÜZ BOL OLSUN afiyet olsunn
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.