Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diblesi, ordu, pancar

Pancar Diblesi (Ordu)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Diblesi (Ordu)





5 su bardagi pirinc yada misir yarmasi (ikiside kullanabilir)
Bir bag pancar(kara lahana)
yarim demet maydonoz yarim demet pirasa
2 bas buyuk sogan
1 adet havuc
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
tuz kirmizi pul biber veya aci biber

Pancar Diblesi:
Pancarimizi ve diger sebzeleri, iyice yikadiktan sonra mutfak tahtasi uzerinde incecik keselimcok ince olmasina dikkat edelim Genis yayvan bir tencereye sebzeleri alalim sebzelerin uzerine yikanmis pirinci veya misir yarmasini koyalimYeterince tuz ilave edelimHic su koymadan harli ateste pisirelim1 damla su olabilir Pisdikten sonra kucuk bir tavaya yagimizi ve pul biberimizi koyalim ve ocakta kizdiralim kizdirdigimiz yagi diblemizin uzerinde gezdirelimMisir ekmegi veya tursu ile servis yapalim Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.