ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pancar Diblesi (Ordu) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250471)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:37 AM

Pancar Diblesi (Ordu)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

5 su bardagi pirinc yada misir yarmasi (ikiside kullanabilir)
Bir bag pancar(kara lahana)
yarim demet maydonoz yarim demet pirasa
2 bas buyuk sogan
1 adet havuc
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
tuz kirmizi pul biber veya aci biber

Pancar Diblesi:
Pancarimizi ve diger sebzeleri, iyice yikadiktan sonra mutfak tahtasi uzerinde incecik keselim.cok ince olmasina dikkat edelim. Genis yayvan bir tencereye sebzeleri alalim. sebzelerin uzerine yikanmis pirinci veya misir yarmasini koyalim.Yeterince tuz ilave edelim.Hic su koymadan harli ateste pisirelim.1 damla su olabilir. Pisdikten sonra kucuk bir tavaya yagimizi ve pul biberimizi koyalim ve ocakta kizdiralim. kizdirdigimiz yagi diblemizin uzerinde gezdirelim.Misir ekmegi veya tursu ile servis yapalim. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.