Çılbak Dolma(Gümüşhane) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çılbak Dolma(Gümüşhane)1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz Üzeri için 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt 40 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Çılbak dolma: Bulguru geniş ve çukur bir kaba alınÜzerine 1 bardak sıcak su döküp karıştırınKabarması için 10 dakika bekletinElinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurunTuz,yumurta,domates ve biber salçasını ilave edinMalzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurun Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirinTıpkı çiğ köfte gibi üzerinde parmak izleri olan köfteler hazırlayın Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurunTuz ekleyip kaynatınKöfteleri ilave edip karıştırın15 dakika kaynatıp (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alınKöfteleri kevgirle ayrı bir kaba alınÜzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökünSıcak veya ılık servis yapın |
|