|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çıkma, esmaların, ortaya, süresi, tecellilerin |
![]() |
Esmaların Tecellilerin Ortaya Çıkma Süresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmaların Tecellilerin Ortaya Çıkma Süresiahmet hulusi efendidinin kitabından : esmalar zikredilmeye , belirli bi sayıda , başladıktan en geç 3-4 ay sonra tecellileri ortaya cıkmaya başlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() her esmanın sahip oldugu bir enerji ve frekans vardır ![]() ![]() ![]() örneğin ; ya kuddüs esmasını çeken insan hatalarını görmeye ve kendini düzeltmeye çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() buna göre kalp gözünün açılması için belirli esmaları çekmek ve çekerken de nefsi düzelten esmaları da çekmek mantıklımıdır sizce? eger niyetimiz bozuksa bu esmaların sayesinde ( kuddüs , mümit ) bunu görüp yanlış yoldan dönme durumumuz olabilir mi? açıkçası ben ; taklidi imandan tahkik i imane geçmek , bazı olaylara gözümle kulagımla şahid olmak ve bunların vesilesi ile inancıma dört elle sarılmak istiyorum ![]() ![]() şu an için konuşmak gerekirse namaz kılıyoruz , oruç tutuyoruz , günah işlememeye çalışıyoruz ama gerçekten bi samimilik hissedemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mesela ; - nefsin şehvetlerinin ölmesi için : ya kuddüsül rahmanül mümit 2947 kere - iman takva ve mağfiret için : ya vacidül kayyumül muhyi 769 kere - gizliliklerin yolunun açılmaı için : ya bediül aliyyül hadi 721 kere - ruhaniyet rızkı için : ya samedül azizül müteal 2410 kere - duaların kabulü için : ya mucibül aliyyül vehhab 610 kere benim ki bir düşünce sizlere daışmak istedim mantıklı mı sizce ? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmaların Tecellilerin Ortaya Çıkma SüresiSöylediğiniz doğru olur yanlış olur farketmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmaların Tecellilerin Ortaya Çıkma SüresiBende sizin gibi taklidi aşktan hakiki aşka geçmek gerektiğini düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmaların Tecellilerin Ortaya Çıkma Süresiben kalp gözüm açılsın milletin içini dışını göreyim demiyorum zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() soğuk havada abdest alıp namaz kılmaya üşeneceğime , iki elim kanda da olsa namazımı huşu ile kılmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmaların Tecellilerin Ortaya Çıkma SüresiAnlıyorum sizi , aşağıdaki yazı sorunuza cevap olur nitetiliktedir ![]() İbadette şirk koşmak ise daha basit, daha hafiftir ![]() Bu tür şirk Allah'tan başka ilâh bulunmadığına O'nun (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amelinden ve gayretinden Allah'a dar bir pay vardır, nefsine bir pay, hevâsına bir pay, şeytana bir pay, insanlara bir pay vardır ![]() Bu, insanların çoğunun hâlidir ![]() İbn Hibban'ın Sahîhinde rivayet ettiği şu hadisteki şirk de bu tür şirktir ![]() "Bu ümmette şirk karıncanın yürümesinden daha hafiftir (hissedilmez)" buyurdu ![]() "Ondan nasıl kurtuluruz yâ Rasûlallah?" dediler ![]() "De ki Allahım! Bilerek, sana ortak koşmaktan sana sığınırım ![]() ![]() Şu halde iki türlü riya şirktir ![]() Yüce Allah şöyle buyurur: "De ki: Ben ancak sizin gibi bir insanım ![]() ![]() ![]() Yani yüce Allah tek ilâh olup, başka ilâh bulunmadığa gibi ibadetin de sadece O'na yapılması gerekir ![]() O ilâhlık konusunda tek kabul edildiği gibi, ibadet konusunda da tek kabul edilmeli, birlenmeli, başkası karıştırılmamalıdır ![]() ![]() Hz ![]() "Allahım! amellerimin tümünü salih kıl, onları sadece senin rızan için eyle ve senden başkası için onda hiçbir pay bıraktırma ![]() Bu tür şirk yapılan amelin sevabını yok eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Oysa kendilerine, dini yalnız Allah'a hâlis kılıp O'nu birleyerek Allah'a kulluk etmeleri ![]() ![]() ![]() ![]() Dolayısıyla ibadetini sırf Allah için yapmayan kimse emredildiği şeyi yapmamış olur ![]() ![]() Yüce Allah (kudsî bir hadiste belirtildiğine göre) şöyle buyurur: "Ben kendine şirk koşulmamaya en layık, şirkten en müstağni kişiyim ![]() ![]() ![]() Bu tür şirk; affedilir ve affedilmez, büyük ve küçük şirk, ilki büyük ve en büyük şirk diye kısımlara ayrılır ![]() En büyük şirkin hiçbiri bağışlanmaz ![]() Sevgi ve saygıdan Allah'a başka şeyleri ortak eden, başka bir yaratığı Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüce Allah bu şirki şöyle ifade eder: "İnsanlardan kimi Allah'a eşler tutar, Allah'ı sever gibi onları severler ![]() ![]() Cehennemde bir araya getirildiklerinde bu şirkin sahipleri ilâhlarına şöyle diyecekler: "Vallahi biz apaçık bir sapıklık içinde imişiz ![]() ![]() ![]() Bilindiği gibi bunlar eş koştuklarını yaratma, rızıklandırma, öldürme, diriltme, mülkün sahibi olma, büyük kudrete sahip olma gibi hususlarda Allah'la denk saymamışlardır ![]() Onlar eş koştuklarını: Allah'a sevgide, boyun eğmede ve önünde zelîl olmada denk yapmışlardır ![]() ![]() Toprak, Rabblerin Rabbiyle nasıl denk tutulur? Kullar herşeyi gözetenle nasıl bir tutulur? Zâtiyle fakir, zati itibariyle zayıf, zâtiyle aciz, zâtiyle muhtaç ve kendisine zâtından ancak "yokluk" bulunan ile zati itibariyle zengin, zâtiyle güçlü ve zenginliği, kudreti gücü, özgürlüğü, cömertliği, ihsanı bilgisi, rahmeti, mutlak ve tam kemâli zatının gereklerinden, ayrılmaz parçalarından olan Zat nasıl bir tutulur? Bundan daha çirkin zulüm, bundan daha haksız hüküm var mıdır? Zira kullarıyla hiçbir denkliği ve yakınlığı bulunmayan Allah (c ![]() ![]() ![]() "Hamdolsun o Allah'a ki, gökleri ve yeri yarattı, karanlıkları ve aydınlığı var etti ![]() ![]() Evet ![]() ![]() ![]() Müşrik gökleri ve yeri yaratan, karanlıktan ve aydınlığı var edeni kendisi ve başkanı için yerde ve göklerde zerre kadar bir şeye zahire olamayana denk tutmuştur ![]() En büyük ve en çirkin zulmü-haksızlığı içeren bu "denk kabul etme" ne de garip! İBNİ KAYYİM EL CEZVİYYE |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmaların Tecellilerin Ortaya Çıkma Süresibirşeyi bilmek ile yaşamak çok farklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|