Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bukadar, edemiyor, elde, insanlar, uğras, vermesine

Neden İnsanlar Bukadar Uğras Vermesine Rağmen Elde Edemiyor??

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Merhaba size burdan cok merakla ve yogun bi arzu ile yapilan Dualarla ve Zikirlerle neden Havas-Huddam-Ledün ilmini elde edemiyorlar??acaba düsünen oldumu bu nerden kaynaklasiyor

1Manevi
2Sosyal Hayat
3Halvet
4Beyin gücünün etkisi
5Kalbin gücü
6Beyin yogunlasmasi
7Dünya halini birakmak
8Nefsini terbiye etmek

Evet bu 8maddeyi yaparsak belki diyor bakiniz belki biseylere elde edilir cünkü Einstein zamaninda biz beynimizin %9 kullanabiliyorduk fakat zaman gitikce bizi illeri atiyor suan Beyin Kapasitemiz %12 ve %15 olmus neden acaba??tek gercek var oda Allah bildigimiz güc ve varlik anlattigi bi ayet icinde (Ben sizim Siz bensiniz)demesi acaba ilgin degilmidir??Yoksa su ayete ne demek lazim (Ben sizden iki ayni surett yarattim,fakat her ikiniz cok ayri Surettler icindesiniz)cok ilginc degilmi sizce??

Buyurun yorumlarinizi bekliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Merhaba size burdan cok merakla ve yogun bi arzu ile yapilan Dualarla ve Zikirlerle neden Havas-Huddam-Ledün ilmini elde edemiyorlar??acaba düsünen oldumu bu nerden kaynaklasiyor

1Manevi
2Sosyal Hayat
3Halvet
4Beyin gücünün etkisi
5Kalbin gücü
6Beyin yogunlasmasi
7Dünya halini birakmak
8Nefsini terbiye etmek

Evet bu 8maddeyi yaparsak belki diyor bakiniz belki biseylere elde edilir cünkü Einstein zamaninda biz beynimizin %9 kullanabiliyorduk fakat zaman gitikce bizi illeri atiyor suan Beyin Kapasitemiz %12 ve %15 olmus neden acaba??tek gercek var oda Allah bildigimiz güc ve varlik anlattigi bi ayet icinde (Ben sizim Siz bensiniz)demesi acaba ilgin degilmidir??Yoksa su ayete ne demek lazim (Ben sizden iki ayni surett yarattim,fakat her ikiniz cok ayri Surettler icindesiniz)cok ilginc degilmi sizce??

güzel konu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Selâmlar;

Önce teslimiyedBu halet-i rûhiyye

olmaz ise yapılan hiç bir fiil ve amel

tam olmazTüm azalar buna tabidir

Misâlen; Hazred-i Ali (keremûllahivecheh)'ye

sorarlar: "Ya emiru'l mümînin neden senin

namazındaki huzuru biz bulamıyoruz"?

Mübârek şöyle der: "Dünyayı dışarıda

bırakıyorum" Rûh güçlendikçe kâlb-beyin

gibi cismâni azaların hepsi insâniyed kalıbına girer

Kişi o'dur ki yaptığı işe inansın şiddetle ârzû

duysunMuhabbed hasıl olmaz ise akla giden

yol biter Sabır, azîym, özveri ile teslim-ed

O zaman heyvan kalıbından ins'ân

kalıbına geçeriz bi iznillah

Bâkî Selâm

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Zikreullah Nickli Üyeden Alıntı

1Manevi
2Sosyal Hayat
3Halvet
4Beyin gücünün etkisi
5Kalbin gücü
6Beyin yogunlasmasi
7Dünya halini birakmak
8Nefsini terbiye etmek

Buyurun yorumlarinizi bekliyorum

Konuyu birazdaha açık anlaşılır ve izahlı şekilde,
anlatıma alırsan güzel bir konu ,güzel bir paylaşım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Çünkü yapılan çalışmalara nefsani istekler bulaştırılıyor İhlas öyle basit değildir, nefs terbiyesi öyle basit değildir Riya, şirk falan bunlar insan da karıncanın ayak sesi kadar gizli olur Kalbin çok uyanık olması gerekir Çalışmaları yaparken hiç bir beklentisi olmadan sırf Allah'ın emrini yapmak, kulluğunun vazifesi olarak rızai ilahi için yapmakla belki Rabbim dilerse Kendine bir yol açabilir
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com