ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Neden İnsanlar Bukadar Uğras Vermesine Rağmen Elde Edemiyor?? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=248852)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 06:12 AM

Neden İnsanlar Bukadar Uğras Vermesine Rağmen Elde Edemiyor??

Merhaba size burdan cok merakla ve yogun bi arzu ile yapilan Dualarla ve Zikirlerle neden Havas-Huddam-Ledün ilmini elde edemiyorlar??acaba düsünen oldumu bu nerden kaynaklasiyor...

1.Manevi
2.Sosyal Hayat
3.Halvet
4.Beyin gücünün etkisi
5.Kalbin gücü
6.Beyin yogunlasmasi
7.Dünya halini birakmak
8.Nefsini terbiye etmek

Evet bu 8.maddeyi yaparsak belki diyor bakiniz belki biseylere elde edilir cünkü Einstein zamaninda biz beynimizin %9 kullanabiliyorduk fakat zaman gitikce bizi illeri atiyor suan Beyin Kapasitemiz %12 ve %15 olmus neden acaba??tek gercek var oda Allah bildigimiz güc ve varlik anlattigi bi ayet icinde (Ben sizim Siz bensiniz)..demesi acaba ilgin degilmidir??Yoksa su ayete ne demek lazim (Ben sizden iki ayni surett yarattim,fakat her ikiniz cok ayri Surettler icindesiniz)..cok ilginc degilmi sizce??

Buyurun yorumlarinizi bekliyorum...

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 06:12 AM

Merhaba size burdan cok merakla ve yogun bi arzu ile yapilan Dualarla ve Zikirlerle neden Havas-Huddam-Ledün ilmini elde edemiyorlar??acaba düsünen oldumu bu nerden kaynaklasiyor...

1.Manevi
2.Sosyal Hayat
3.Halvet
4.Beyin gücünün etkisi
5.Kalbin gücü
6.Beyin yogunlasmasi
7.Dünya halini birakmak
8.Nefsini terbiye etmek

Evet bu 8.maddeyi yaparsak belki diyor bakiniz belki biseylere elde edilir cünkü Einstein zamaninda biz beynimizin %9 kullanabiliyorduk fakat zaman gitikce bizi illeri atiyor suan Beyin Kapasitemiz %12 ve %15 olmus neden acaba??tek gercek var oda Allah bildigimiz güc ve varlik anlattigi bi ayet icinde (Ben sizim Siz bensiniz)..demesi acaba ilgin degilmidir??Yoksa su ayete ne demek lazim (Ben sizden iki ayni surett yarattim,fakat her ikiniz cok ayri Surettler icindesiniz)..cok ilginc degilmi sizce??

güzel konu

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 06:13 AM

Selâmlar;

Önce teslimiyed.Bu halet-i rûhiyye

olmaz ise yapılan hiç bir fiil ve amel

tam olmaz..Tüm azalar buna tabidir.

Misâlen; Hazred-i Ali (keremûllahivecheh)'ye

sorarlar: "Ya emiru'l mümînin neden senin

namazındaki huzuru biz bulamıyoruz"?

Mübârek şöyle der: "Dünyayı dışarıda

bırakıyorum." Rûh güçlendikçe kâlb-beyin

gibi cismâni azaların hepsi insâniyed kalıbına girer.

Kişi o'dur ki yaptığı işe inansın şiddetle ârzû

duysun.Muhabbed hasıl olmaz ise akla giden

yol biter. Sabır, azîym, özveri ile teslim-ed.

O zaman heyvan kalıbından ins'ân

kalıbına geçeriz bi iznillah

Bâkî Selâm

Zikreullah Nickli Üyeden Alıntı

1.Manevi
2.Sosyal Hayat
3.Halvet
4.Beyin gücünün etkisi
5.Kalbin gücü
6.Beyin yogunlasmasi
7.Dünya halini birakmak
8.Nefsini terbiye etmek

Buyurun yorumlarinizi bekliyorum...

Konuyu birazdaha açık anlaşılır ve izahlı şekilde,
anlatıma alırsan güzel bir konu ,güzel bir paylaşım.

Çünkü yapılan çalışmalara nefsani istekler bulaştırılıyor İhlas öyle basit değildir, nefs terbiyesi öyle basit değildir. Riya, şirk falan bunlar insan da karıncanın ayak sesi kadar gizli olur. Kalbin çok uyanık olması gerekir. Çalışmaları yaparken hiç bir beklentisi olmadan sırf Allah'ın emrini yapmak, kulluğunun vazifesi olarak rızai ilahi için yapmakla belki Rabbim dilerse Kendine bir yol açabilir