![]() |
Hayırdualar -B- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayırdualar -B-Baba (Ölmüş) Babanın canına değsin ![]() (Ölmüş) Babanın canına rahmet ![]() Babalı büyümek (Yavrucuğum) Allah yalvardım ![]() Babalı büyüyesin ![]() Bacı Dünyâ – ahret bacım olasın ![]() Bacı – kardeş At kulacığı gibi bacı –kardeş birlikte büyüyüp yetişesiniz ![]() Bağışlamak Allah ananı –babanı sana bağışlasın ![]() (Yavrunuzu) Allah (sizlere) bağışlasın ![]() Allah seni anana –babana bağışlasın ![]() Allah seni efendine (kocana) bağışlasın ![]() Allah seni yavukluna (nişanlına, sevgiline) bağışlasın ![]() Benim bir tek yavrumu Hak bana bağışlasın ![]() Baht Ak bahtlı olasın ![]() Allah bahtından güldürsün ![]() Allah bahtınla güldürsün ![]() Allah çirkinler bahtı versin ![]() Bahtın açık olsun ![]() Bahtın ak ola ![]() Baht – taht Altın bahtlı Altın tahtlı olasın ![]() Bala – mal Aldıngı edegin bala bassın Art kiyiningneng mal bassın ![]() (Ön eteğine çocuk bassın Arka eteğine davar bassın ![]() Baş Allah başını ağrıtmasın ![]() (Evli hanımlara) Allah başını bozmasın ![]() Allah başını bunaltmaya Allah başını yastığa düşürmeye ![]() Başın sağ olsun ![]() Başın selâmette ola ![]() Başın sıkılmasın ![]() Başına devlet kuşu kona ![]() Başına devlet tacı kona ![]() Başına gün doğsun ![]() Başına hayır gele ![]() Başarı Başarılar ![]() Başarılar dilerim ![]() Rabbim başarılar (muvaffakiyetler) ihsan ede ![]() Başlamak Allah’ın adı ile (başlarım, başlıyorum, başladım ![]() ![]() ![]() “Bayat atı birle sözüg başladım ![]() (Tanrı ile söze başladım ![]() “İşning başı mismilla İş baladım bismillâh ![]() (İşin başı bismillâh İşe başladım bismillâh ![]() (Besmeleyle başladığımız işin) Sonunu getirmeyi Allah nasip ede ![]() Ulu Tanrı’nın adı ile (başlarım, başlıyorum, başladım ![]() Başlık “Başlık gelsin kızıma Kırkılmamış kırk şişek ![]() Bay Bileç Beyliği Allah size Bay Bileç’in beyliğini versin ![]() Bayrak Allah bayrağımızın gölgesini başımızın üstünden eksik etmesin ![]() Allah’ın bizi (ahrette) sevgili peygamberimizin bayrağı altında topla ![]() Bayram “Paskan yering payramduu polzın ![]() (Bastığın yer bayram olsun ![]() Bayramınız kutlu olsun ![]() Bilece bayram mubârek ola ![]() Çok bayramlar göresin ![]() Çok bayramlara erişesin ![]() (Alay yollu) Her gününüz bayram ola ![]() İyi bayramlar ![]() Mutlu bayramlar ![]() Nice bayramlara erişesiniz ![]() Behişt (Cennet) "Ak pürçekli anan yeri behişt olsun ![]() Belâ Allah belâdan saklaya ![]() Belâdan emîn olasınız ![]() Sana gelecek belâler dağa – taşa (gelsin ![]() “Su ayağı Er Korkut Belâlerni sen korkut” (Su ayağı Er Korkut Belâları sen korkut ![]() Bereket Allah bereket versin ![]() Allah bereketini arttırsın ![]() Allah kesene bereket versin ![]() Bereket versin ![]() ![]() Bereket yağa, yerden toplayasın ![]() Bereketi Allah’tan olsun ![]() Bereketini Allah arttırsın ![]() (Yavrunuz) Yuvanıza bereket getirsin ![]() ‘Kabay kudun yarattan aydar malga pıyan ber agar yurtga kejigin berzin ![]() (Beşik canını – yavrularını – yaratan (Tanrı), Güttüğümüz sürülere bereket ver Yurda – halka refah ver ![]() Berhurdâr olmak Berhurdâr olasın ![]() Beşik “Gül beşik senin olsun Gölgesinde yatasın ![]() Beter Allah (daha) beterinden saklasın ![]() ![]() ![]() ![]() Bay etmek “Mevlâya dileğim var, (yavrumu) Büyütem beyler edem ![]() Bey – tay “Gez – dolan (yavrum) beyler ile Top – kuyruk taylar ile” Beytullah Beytullaha yüz süresin ![]() Beytullahı görüp gelesin ![]() Bir – bin Allah birin yerine bin versin ![]() Allah birini bin etsin ![]() Bir budağın bin olsun ![]() Bir istediğinde Allah bin vere ![]() Birlik (Evlenenlere) Acı – tatlı günlerde birlikte olun ![]() Boğaz Boğaz ola ![]() (Şaka yollu) Boğazında kalsın ![]() Bolluk Allah bolluk versin ![]() Bolluğun başından aşa ![]() Boy Servi ağaç boyun olsun ![]() (Yavrunuzun) “Boyu benim boyumca olsun ![]() (Buddhist Bitiriş Duâsı) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ançulayu ok hagan han hatun hung tayzı altun urugları Adasız – tudasızın tümen tümen yaşazun ![]() Aynı şekilde, Hâkn, hâtunu, prensler, altın çocukları Kazâsız – belâsız binlerce yıl yaşasınlar ![]() (Buddhist Bitiriş Duâsı) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Biligsizlig kılınçlarım öçzün alkınzun Birtemledi arıg silig kitzün tarıkzun Birle yana törçimekzin itzün yokadzun Bir ikinti üçünç yolı kşanti bolzun ![]() Câhillik amellerim dinsin, ortadan kalksın Hepsi birden tamâmiyle gitsin, dağılsın Bir daha görünmemek üzere yitsin, yok olsun Bir ikinci üçüncü kez bağışlansın affolunsun ![]() Burhan asâleti (Buda soyluluğu) “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() adasız uzun yaşamakta ulatı alku türlüg küsüsleri kanıp bütün alkunı bilteçi burhan kutın bulmaları bolzun ![]() “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hepsinin her zaman cevapları çoğalsın tehlikesiz uzun bir ömür sürsünler ve bütün istekleri yerine gelsin ve her şeyi bilen Burhanın asâletini bulsunlar ![]() Bugün Allah bugünümüzü aratmasın ![]() Buğday Anbarına buğday yağsın ![]() Evine buğday yağsın ![]() Tepene sarı buğdaylar yağsın ![]() Bulut Bulut sana gölge olsun ![]() Burun Burnun kanamaya ![]() Burnun sızlamaya ![]() Büyümek (Yavrunuzun) Büyüdüğünü görürüz inşâallah ![]() “İzin ver Mevlâm yavrum büyüsün ![]() |
![]() |
![]() |
|