![]() |
Süt Ve Yoğurt Grubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Ve Yoğurt GrubuSüt ve yerine geçen yiyecekler; yoğurt, peynir ve süttozu gibi sütten yapılan yiyeceklerdir ![]() ![]() ![]() Kalsiyum kemiklerin ve dişlerin yapı taşıdır ve sağlıklı gelişiminde ve hücre çalışmasında önemli rol oynar ![]() ![]() Sütte bulunan kalsiyumun büyük çoğunluğu vücut tarafından kullanılabilir bu nedenle kalsiyumun en önemli kaynağı süt ve süt ürünleridir ![]() Süt ve süt ürünleri yağ içeriği yönünden de zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() Süt ürünlerinden bazı peynir türlerinin tuz içeriği yüksektir ![]() ![]() Süt Değişimleri (1 porsiyon miktarları) 1 Bardak süt (200 ml) 1 Bardak Yoğurt 2 Bardak Ayran (ev yapımı) 1 Bardak Ayran (hazır) 1 Bardak Kefir Kemik Gelişimi İçin Öneriler Yetişkin bireylerin her gün 2 porsiyon, çocukların, adölesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların ise her gün 3-4 porsiyon süt ve yerine geçen yiyeceklerden tüketmeleri gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|