|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
değişim, karşılıkları, kurubaklagiller, ürünleri |
![]() |
Et Ürünleri Ve Kurubaklagiller Değişim Karşılıkları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Ürünleri Ve Kurubaklagiller Değişim KarşılıklarıDeğişim listeleri; birbirinin yerini tutabilen yiyeceklerin listesidir ![]() ![]() Et ve et yerine geçen besinler; et, tavuk, balık, hindi, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Et Değişimleri (1 köfte kadar ete eş değer yiyecekler) ET ÜRÜNLERİ MİKTAR Normal ton balığı ¼ kutu Light ton balığı ½ kutu (40 gr) Köfte 1 adet Hamburger köfte 1 adet Pirzola 1 adet Kokteyl sosis 1 adet Yumurta 1 adet Kokteyl sosis 1 adet Salam 1 ince dilim Jambon 1 ince dilim Tavuk jambon 1 ince dilim Biftek 1 ince dilim Salam, jambon 1 ince dilim Beyaz peynir 1 karper büyüklüğünde (30 gr) Soya eti 1 köfte kadar Kıyma 1 yemek kaşığı Sakatatlar ( karaciğer, dalak, böbrek vb ![]() Tavuk 1 yumurta büyüklüğünde Sakatatlar (karaciğer, dalak vb ![]() Soya eti 1 yumurta kadar Beyaz peynir( yağsız) 1 ![]() Tavuk ciğeri 1 ![]() Normal sosis 1/2 adet Lor peyniri 1/2 çay bardağı Rokfor peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Kaşar peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Dil peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Tulum peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Cheddar 1/2 karper büyüklüğünde Tavuk 1yumurta büyüklüğünde İzmir köfte 2 adet Yumurta beyazı 2 adet Pastırma 2 küçük dilim Çökelek (kuru) 2 yemek kaşığı Balık 2 yumurta büyüklüğünde Kuşbaşı et 3 - 4 parça Tekirdağ köfte 3 adet Beykın 3 adet Sucuk 3 ince dilim Çökelek lor peyniri (taze) 3 yemek kaşığı Midye, karides, kalamar 5 küçük boy Tofu 6 parça KURUBAKLAGİL DEĞİŞİMLERİ Nohut (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Kuru Fasulye (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Mercimek (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Börülce (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Barbunya (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Aynı zaman bu ölçüdeki kurubaklagil çeşitleri 1 dilim ekmek yerine geçer ![]() |
![]() |
![]() |
|