Hokkaido Kabagi Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hokkaido Kabagi Çorbasi ![]() ![]() Malzemeler: 1/2 hokkaido kabagi (yada tamami) 1 sogan 2 dis sarimsak dileyen 3 bardak su, dileyen et suyu kullansin bir tutam maydonoz 1 tatli kasigi tuz, köri, azicik nane 1-2 bardak süt 1 cay bardagindan eksik sivi yag Yapilisi: Ilk önce kabagimizi ikiye bölelim Ben yarim kabak kullandim, diger yarisini temizleyip minik minik dograyip buzluga kaldirdim Kadbagimizi temizleyelim, karpuz dilimi gibi dograyip kabuklarini keselim![]() Karpuz dilimi kabaklarimizi küp küp dograyalim Sogani ve sarmisagida minik minik dograyalim Tencereye yagimizida ekleyip bir iki dakika bu üclüyü kavuralim![]() Simdi 3 bardak kadar suyunu ekleyelim, maydonozu iri iri saplariyla birlikte dograyarak icine atalim ![]() Birakalim azicik kaynasin, icine tuzunuda ekleyelim ![]() En son üzerine sütünü ekleyelim ve köriyi, naneyi dökelim El mikseri ile corbamizi incecik ezelim![]() bir tasim daha kaynatip servis edelim
|
|
|
|