ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Hokkaido Kabagi Çorbasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242620)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:02 PM

Hokkaido Kabagi Çorbasi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
1/2 hokkaido kabagi (yada tamami)
1 sogan
2 dis sarimsak
dileyen 3 bardak su, dileyen et suyu kullansin
bir tutam maydonoz
1 tatli kasigi tuz, köri, azicik nane
1-2 bardak süt
1 cay bardagindan eksik sivi yag

Yapilisi:
Ilk önce kabagimizi ikiye bölelim. Ben yarim kabak kullandim, diger yarisini temizleyip minik minik dograyip buzluga kaldirdim. Kadbagimizi temizleyelim, karpuz dilimi gibi dograyip kabuklarini keselim.
Karpuz dilimi kabaklarimizi küp küp dograyalim. Sogani ve sarmisagida minik minik dograyalim. Tencereye yagimizida ekleyip bir iki dakika bu üclüyü kavuralim.
Simdi 3 bardak kadar suyunu ekleyelim, maydonozu iri iri saplariyla birlikte dograyarak icine atalim.
Birakalim azicik kaynasin, icine tuzunuda ekleyelim.
En son üzerine sütünü ekleyelim ve köriyi, naneyi dökelim. El mikseri ile corbamizi incecik ezelim.
bir tasim daha kaynatip servis edelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.