Buğdaylı Sebze Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğdaylı Sebze Çorbası![]() Kullanılan Malzemeler: 1 büyük havuç 1 orta boy patates 2 adet pırasanın yalnızca beyaz kısımları 2 bağ ıspanağın yalnızca sapları 2 domates rendesi 1 dolu fincan buğday(170 ml'lik) 1-2 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı margarin 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 3 numaralı tencere Hazırlık Buğday küçük bir tencerede kaynamaya bırakılır Veya geceden ıslatılmış olabilir![]() Havuç, patates soyulup yıkanıp çok minik küpler halinde (ayrı kaplara) doğranır ![]() Ispanak sapları iyice yıkanıp doğranır ![]() Pırasa incecik kıyılır ![]() Domates kullanılacaksa rendelenir ![]() Tarifin Hazırlanışı Yağlar tencerede eritilir Sırasıyla sebzeler kavrulur Önce havuçlar 10 dk, Patates 10 dk, Pırasa 5 dk, Ispanak sapları 5 dk kavrulur Domates ve salça aynı anda 5 dk kavrulur Yumuşayan buğdaylar ve suyu eklenir Kaynar su ilave edilerek kıvamı bulunur Buğdaylar tam yumuşayana ve kıvamı oturana kadar kaynatılır Tuz eklenerek ocak kapatılır Limonla servis edilir![]() Afiyet olsun
|
|
|
|