Baharatlı Pazı Çorbası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Pazı Çorbası500 gr pazı 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 100 ml krema 1 soğan 2 diş sarımsak 3~4 su bardağı tavuk suyu Tuz Karabiber Yarım çay kaşığı köri Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Baharatlı pazı çorbası: Pazıyı ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye alın üzerine 1 çay bardağı kadar su ilave edip pişirin Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin Unu ilave edip 1-2 dakika kavurun 3 su bardağı suyu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın Pazıyı ilave dip karıştırmaya devam edin Pişen çorbayı el blenderi ile püre haline getirin Son olarak kremayı ve baharatları ekleyin 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın Sıcak servis yapın |
|