Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erişte, ispanaklı, mantarlı

İspanaklı / Mantarlı Erişte

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı / Mantarlı Erişte




8 kişilik

Malzemeler
45 gr (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 diş ince kıyılmış sarımsak
500 gr yıkanıp sapları ayıklanmış ıspanak
350 gr mantı (yıkanıp süzdürülerek kurutulup doğranmış)
½ tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber ve Hindistan cevizi rendesi
350 gr erişte
45 gr parmesan peyniri rendesi

Hazırlanışı
Sosu hazırlamak için bir tencerede tereyağını eritip, sarımsağı ekleyerek, birkaç saniye karıştırın Ispanak ve mantarları ekleyip, sosu kısık ateşte 3-4 dakika pişirin Tuz, karabiber ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak tutun Bir tencerede 4 l (yaklaşık 16 su bardağı) hafifçe tuzlanmış suyu kaynatıp, erişteleri ekleyerek, yumuşayıncaya kadar (taze erişte için 2-3 dakika, kuru erişte için 10 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzün Erişteleri haşlamış olduğunuz büyük tencereye sosu boşaltıp, erişteleri de ekleyerek iyice karıştırın Büyük bir tabağa (ya da servis tabağına) aktarıp, yanında parmesan peyniri rendesiyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.