![]() |
İspanaklı / Mantarlı Erişte
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
8 kişilik.. Malzemeler 45 gr (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 diş ince kıyılmış sarımsak 500 gr yıkanıp sapları ayıklanmış ıspanak 350 gr mantı (yıkanıp süzdürülerek kurutulup doğranmış) ½ tatlı kaşığı tuz Bir tutam karabiber ve Hindistan cevizi rendesi 350 gr erişte 45 gr parmesan peyniri rendesi Hazırlanışı Sosu hazırlamak için bir tencerede tereyağını eritip, sarımsağı ekleyerek, birkaç saniye karıştırın. Ispanak ve mantarları ekleyip, sosu kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak tutun. Bir tencerede 4 l (yaklaşık 16 su bardağı) hafifçe tuzlanmış suyu kaynatıp, erişteleri ekleyerek, yumuşayıncaya kadar (taze erişte için 2-3 dakika, kuru erişte için 10 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzün. Erişteleri haşlamış olduğunuz büyük tencereye sosu boşaltıp, erişteleri de ekleyerek iyice karıştırın. Büyük bir tabağa (ya da servis tabağına) aktarıp, yanında parmesan peyniri rendesiyle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.