İç Bakla Ve Enginarlı Makarna |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Bakla Ve Enginarlı Makarna1 paket buket makarna 4 adet enginar 1 adet soğan 400 gr iç bakla Birkaç yaprak tere 1/2 demet derotu 40 ml zeytinyağı 40 gr rendelenmiş parmesan peyniri (veya rendelenmiş light kaşar peyniri) Taze çekilmiş karabiber Tuz İç bakla ve enginarlı makarna: Makarnayı bol tuzlu suda aldente olarak haşlayıp süzün Enginarları dörde kesin Soğanı soyup küp kesin Dereotunu incecik kıyın Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar çevirin İç baklaları ekleyip 2 dakika daha çevirmeye devam edin 200 ml sıcak su ekleyin Hafif yumuşayıncaya kadar pişirip enginarları ilave edin Tuz ile tatlandırın Süzdüğünüz makarnaları tencereye ekleyip çevirin Dereotunu ve tere yapraklarını kattıktan birkaç dakika sonra, taze çekilmiş karabiber ve peynir rende ile servis yapın |
|