Bulgur Kasesinde Humus |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur Kasesinde HumusBulgur kasesi için 15 su bardağı köftelik bulgur 2 yumurtanın akı 15 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 tutam tuz Humus için 1 su bardağı nohut 1 çay kaşığı tahin 2 diş ezilmiş sarımsak Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay kaşığı kimyon Pulbiber Tuz Bulgur kasesinde humus: Köftelik bulguru çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin Suyunu iyice çekip kabarıncaya kadar bekletin Çırpılmış yumurta akı, peynir ve tuzu ekleyip iyice yoğurun Bulgur hamurunu yağlanmış ve unlanmış tartölet kalıplarına paylaştırınKalıpları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Ilınınca kalıptan çıkarın Humus için nohutları akşamdan ıslatın Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın Süzüp haşlama suyundan yarım su bardağı saklayın Nohutları robota alıp püre getirin Tahin, limon suyu, ayırdığınız su, sarımsak, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırıp püreye ekleyin Humusu tavaya alıp kısık ateşte bir taşım kaynatın Ilınmaya bırakın Humusu tartöletlerin içine paylaştırınPulbiber serpip ılık servis yapın |
|