Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Kabak Çiçeği KızartmasıMalzemeler: 12 adet kabak çiçeği 150 gr rendelenmiş Kars gravyeri 100 gr lor peyniri 5 dal taze kişniş 3 adet yumurta 100 gr un 200 gr tarhana Tuz Karabiber Kızartmak için yağ Hazırlanışı: Rendelenmiş Kars gravyeri, lor peynir, ince kıyılmış taze kişniş, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın Kabak çiçeklerinin içine bu karışımdan doldurun Yumurta beyazı sürerek kabak çiçeği yapraklarını kapatın ve 15-20 dk buzlukta bekletin Buzluktan çıkarınca ilk önce una ardından yumurtaya ve son olarak tarhanaya bulayın Derin bir tencerede etrafı tamamen kızarana kadar 3-5 dakika pişirin Yeşillikleri üzerine servis edin |
|